Що не можна робити з Айфоном: корисні рекомендації для новачків

Тема: Технології  |   Дата: 12.03.2024

Один із найбажаніших смартфонів для багатьох людей – це Айфон, що не дивно. Пристрої Apple - це відмінна якість складання, неймовірна швидкість роботи за рахунок використання інноваційних процесорів, унікальні можливості камери та дисплей, здатний вразити уяву. Якщо ви вирішили купити Айфон 14 Про Макс, то точно будете задоволені своїм гаджетом. Щоб він залишався у відмінному технічному та естетичному стані, рекомендується дотримуватись простих правил експлуатації.

Не вводьте чужі дані в налаштуваннях Айфона

Це може статися з різних причин (наприклад, для встановлення тієї чи іншої програми, бажаючи допомогти незнайомій людині знайти свій смартфон та інші варіанти). Ввівши чужий ID у свій Айфон, отримайте його блокування, зворотне відв'язування вже неможливе. Як варіант можна звернутися до магазину, проте це не завжди допомагає.

Ніколи не озвучуйте власні дані Apple ID, інакше сторонні особи отримають доступ до вашої персональної інформації.

Не ставте Айфон на зарядку в громадському місці, якщо не знаєте походження пристрою

Дуже часто в ТЦ, аеропортах та інших громадських місцях можна зарядити гаджети, у тому числі iPhone, використовуючи загальнодоступні аксесуари. Перша причина не робити цього – сумнівна якість ЗП. Друга – ризик крадіжки даних. Не всі знають, що у 2019 році було розроблено спеціальний кабель для розкрадання інформації зі смартфона. Він зовні абсолютно ідентичний звичайному, але при цьому може зчитувати всі дії на телефоні. Внаслідок цього на них зможуть проводити атаки. Ви точно не знаєте, який кабель використовується в громадських місцях. Тому найкраще носити із собою власний.

Відмовтеся від дешевих аксесуарів

Apple випускає фірмові аксесуари, а багато інших компаній - репліки. Останні бувають дуже різної якості. Якщо використовувати найдешевші, гарантувати безпеку даних буде досить складно. Також є ризик перевищення температури пристрою. В результаті ризикуєте прискорити зношування свого Айфона. Оптимальний варіант – використовувати оригінальне ЗП та інші аксесуари.

Не мийте Айфон 14 Про Макс під водою

У пристрої є вологозахист, проте на занурення під воду вони не розраховані. Навіть за наявності опції зйомки рибок все ж таки краще помістити девайс в кейс. Це гарантує, що він залишиться в цілості та безпеці. Мити у воді теж не варто, оптимальний варіант – використовувати спеціальні засоби для дезінфекції та чищення.

Оновлюйте прошивку

Можливо, на даний момент для вашого Айфона це не дуже актуально, але надалі обов'язково завантажуйте оновлення, що забезпечить не тільки доступ до нових фішок, а й суттєво підвищує і без того добрий рівень безпеки. Це гарантує конфіденційність ваших персональних даних.

Поводьтеся зі смартфоном акуратно

Те, що смартфон падає - це погано, але таке трапляється практично з усіма. Однак, коли ви кидаєте його на диван або ліжко, це теж недбалість, і така безневинна дія здатна вплинути на внутрішні компоненти.

Потрібно пам'ятати, що захисне скло та чохли – не броня, і закони фізики все одно працюють. Так, якщо смартфон полетить із великої висоти, він розіб'ється. Іноді зовнішні пошкодження незначні або їх зовсім немає, проте падіння впливає на внутрішні компоненти, екран, батарею, процесор. Тому необхідно використовувати захисні аксесуари.

Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.