Етапи догляду за волоссям: основні правила

Тема: Краса, догляд  |   Дата: 11.03.2024

Стан ваших локонів залежить від багатьох факторів: правильний підбір та порядок використання засобів для волосся, спосіб життя, харчування, навколишнє середовище, спадковість та багато іншого. Сьогодні хочемо зупинитися на такій, начебто, простій темі, як етапи догляду за волоссям. Актуальний асортимент коштів стрімко розширюється, змушуючи нас замислюватися, а як це все поєднувати та в якій послідовності використовувати? Від правильності та регулярності застосування продукції, що доглядає, залежить здоров'я і краса волосся, тому давайте розбиратися!

Етап 1: очищення шампунем та пілінгом

Саме з правильного очищення слід починати базові процедури, що доглядають. І тут багато залежить від того, що ви оберете: професійні шампуні Beaver або мас -маркет бренди з супермаркету біля будинку. Якісне очищення є ключовим етапом перед нанесенням коштів. Якщо ви використовуєте шампуні з агресивними ПАР і непродуманим складом, то не варто чекати чудес. Проконсультуйтеся з трихологом, щоб зрозуміти, які компоненти, що очищають, будуть найбільш підходящими для вас.

Перед миттям періодично рекомендується використовувати пілінг. Частота застосування залежить від типу волосся: для жирного — раз на тиждень, для сухого — раз на 2 тижні. Пілінг допомагає ефективно та глибоко очистити шкіру голови від надлишків себуму, стайлінгових засобів та інших забруднень, з яким не впорається шампунь.

Етап 2: живлення та відновлення за допомогою маски для волосся

Ефективний догляд за волоссям включає регулярне застосування масок. Для початку потрібно визначити тип волосся та проблему, яку потрібно вирішити. Виходячи з цього, вибирайте відповідну маску, адже їх різновидів дуже багато, включаючи професійні. Навіть якщо у вас нормальні здорові локони, варто подбати про належне зволоження, щоб запобігти появі відсічених кінчиків і втраті блиску. Поживні та регенеруючі маски незамінні для сухого, пошкодженого та фарбованого волосся. Активні компоненти у складі засобів забезпечать глибоке відновлення структури та наповнять волосся необхідними вітамінами та мікроелементами.

Етап 3: кондиціювання

Неможливо уявити правильне миття голови без використання кондиціонера. Цей етап дуже важливий для будь-якого типу волосся. Після очищення кутикула волосся піднімається, тому її необхідно згладити, щоб захистити від негативного впливу навколишнього середовища. А якщо після миття ви наносили маску, то бальзам дозволяє "запечатати" корисні речовини всередині волосся. Важливо правильно наносити та витримувати цей засіб. Розподіліть кондиціонер по всій довжині, починаючи від кінчиків і закінчуючи приблизно за 5 сантиметрів до коріння. Зазвичай достатньо 1-2 хвилин для того, щоб засіб виконав свої функції. Але рекомендуємо ознайомитися з інструкцією та рекомендаціями виробника, вказаними на етикетці.

Етап 4: додатковий догляд

Догляд за волоссям у домашніх умовах передбачає використання не тільки базових продуктів, а й додаткових. Такі косметичні продукти допомагають покращити зовнішній вигляд зачіски, захистити і навіть оздоровити локони. До таких коштів ми віднесли:

  • масло — забезпечує глибоке зволоження та харчування, «склеює» кінчики, що січуться, роблячи їх менш помітними, розгладжує локони, робить їх слухняними і доглянутими;
  • сироватку та флюїди — спрямовані на вирішення конкретних завдань, а також надання блиску, гладкості, м'якості;
  • термозахист — спеціальні засоби, націлені на захист локонів під час температурного впливу (сушіння феном, укладання праскою та плойкою).

Етап 5: укладання та розчісування

Досі немає єдиної думки про те, корисніше сушити волосся природним способом або краще застосувати фен. Тому тут кожен обирає індивідуально. Коли волосся вологе потрібно бути дбайливим і акуратним, наносячи засоби для догляду і роблячи інші маніпуляції. Краще розчісувати їх після висихання. Починаючи від кінчиків, рухайтеся до коріння. Не робіть різких та сильних рухів, щоб не травмувати локони. Використовуйте щітку з м'якими зубчиками, щоб не подряпати шкіру голови.

Для зменшення негативного впливу високих температур під час укладання намагайтеся включати фен на прохолодне обдування. Мінімізуйте використання праски та плойки. Якщо це неможливо, то обов'язково наносите термозахист перед кожним укладанням.

Прості рекомендації допоможуть вам підтримувати здоров'я волосся, а також запобігають появі таких неприємних симптомів, як ламкість, тьмяність, втрата об'єму, випадання, лупа, сухість або надмірна жирність у коріння та багатьох інших. Базовий домашній догляд може стати основним методом відновлення локонів. Головне вибрати якісні засоби та правильно їх застосовувати!

Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.