Чому страховий поліс КАСКО – необхідність, а не розкіш

Тема: Страхування  |   Дата: 23.02.2024

У сучасному світі автомобіль став своєрідним універсальним символом добробуту. Комфортабельне авто забезпечує свободу пересування у час доби, незалежність від графіка громадського транспорту, перенасиченості трафіку чи доступності таксі. Однак за цією свободою слідує відповідальність, яка включає обов'язок піклуватися про технічний стан машини, безпечне водіння та захист оточення. У цьому допоможе відповідальне ставлення до ситуації на дорогах самого водія та страховка ОСЦПВ. Проте для того, щоб захистити власний автотранспорт і свій фінансовий добробут, цього замало. Розв'язувати подібні проблеми може лише поліс КАСКО.

Що таке КАСКО

КАСКО — це вид страхування транспортних засобів, спрямований на захист від пошкоджень та викрадення. На відміну від ОСЦПВ, який є обов'язковим видом страхового захисту для автовласників, поліс КАСКО є добровільним. Лише у випадках, коли машину придбано за кредитні кошти, наявність поліса КАСКО є обов'язковою вимогою. Але головне не в цьому. Основне значення цієї страхової послуги полягає в тому, що незалежно від його добровільного чи обов'язкового характеру вона зберігає свою цінність.

Завдання страховки КАСКО полягає у фінансовому захисті дорогого транспортного засобу. Цей поліс дозволяє покрити фінансові збитки, що можуть виникнути внаслідок аварії, дії третіх осіб, стихійного лиха, пожежі, вибуху чи викрадення. Сума компенсації може дорівнювати повній ринкові вартості машини, наприклад у випадках викрадення автомобіля або його повного знищення. Проте ціна на повне КАСКО набагато менше цієї суми. Отже, власник страховки залишається у прибутку.

Особливо актуальним є добровільне автострахування при придбанні нового автомобіля, коли вартість машини є максимальною. Дійсно, неприємно потрапити в аварію на шляху з автосалону додому, навіть незначну, або пошкодити бампер під час першого паркування. Хоча не варто чекати негативу, завжди краще бути захищеним від подібних випадків. Страхування КАСКО — це далеко не розкіш, а ознака турботи про своє майно та повний фінансовий захист автомобіля від різних ризиків.

Пропозиції провідних страхових компаній

Щоб водії не відчували себе у зоні ризику, купуючи автомобіль, провідні страхові компанії розробляють для своїх клієнтів вигідні програми захисту авто. Автомобілісти мають змогу обирати пакет КАСКО, звертаючи увагу на ціну й умови страхування.

Приміром, нещодавно страхова компанія «УНІКА» представила нову програму КАСКО Share, яка використовує принцип 50/50. Ідея полягає в тому, що власник автомобіля платить під час оформлення договору лише половину від звичайного тарифу. Однак другу частину доведеться сплатити під час настання страхового випадку. Але вартість половини страховки все одно буде набагато нижче, ніж повна вартість транспортного засобу, яку готова компенсувати компанія у разі викрадення машини.

«УНІКА» також пропонує інші вигідні варіанти, наприклад, КАСКО Міні. За цією програмою страховим випадком є ДТП. Тобто у разі аварії компанія виплачує фіксовану суму — 50, 100 чи 200 тисяч гривень залежно від обраного під час оформлення договору максимального розміру виплати. Список страхових ризиків можна також розширити, наприклад, додавши викрадення автомобіля. Цей поліс характеризується тим, що його покриття може бути нижчим від вартості автомобіля, проте завдяки своїй доступній ціні приваблює тих, хто прагне захистити свій бюджет від збитків у разі ДТП.

Усе це переконує в тому, що поліс КАСКО вже перестав бути розкішшю і кожен автовласник може обрати програму страхування відповідно до своїх можливостей й очікувань.

Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.