Що таке капсульний гардероб та як його створювати? Практичні поради

Тема: Одяг  |   Дата: 29.03.2024

Кожен хоча б раз хотів упорядкувати свій гардероб. Але не завжди на це вистачає сил та часу. Тут ми розповімо, як створювати капсули для різних призначень. А також поділимося порадами, чого слід уникати у компонуванні стильної капсули.

Просто кажучи, капсула – це набір речей для певного сезону або стилю. Всі речі з однієї капсули можна стилізувати між собою. Тобто в капсулу ми підбираємо одяг одного стилю і приблизно в однакових кольорах.

Що являє собою капсульний гардероб?

Просто кажучи, капсула – це набір речей для певного сезону або стилю. Всі речі з однієї капсули можна стилізувати між собою. Тобто в капсулу ми підбираємо одяг одного стилю і приблизно в однакових кольорах.

У межах капсули ми складаємо готові комплекти з речей. Наприклад, футболка, джинси та кардиган або широкі штани, джемпер та піджак. У вашій капсулі повинні бути базові речі, з якими ви складатимете різні луки. До базових речей як жіночого, так і чоловічого гардеробу у стилі кежуал відносяться: однотонні футболки, светри, водолазки, джинси, кросівки, піджаки, сорочки.

Ось ідеальна формула жіночої капсули на один сезон:

  • 3-4 варіанти базового верху;
  • 2 варіанти низу – штани та спідниці;
  • 1-2 пари взуття;
  • 1-2 варіанти верху – піджак, кардиган;
  • 1 теплий верх;
  • 1-2 сумочки;
  • аксесуари та прикраси.

З такої, здавалося б, невеликої різноманітності можна створювати до 15 варіантів аутфітів з урахуванням різних аксесуарів.

Як створити свою капсулу? Покрокова інструкція

Не знаєте, з чого почати? Ось кілька найважливіших рекомендацій від експертів стилю, які підходять як жінкам, так і чоловікам.

  1.  Для початку пропонуємо вам зробити аналіз свого гардеробу з погляду стилю, актуальності, практичності. Не бійтеся позбавлятися зайвих речей.
  2. Визначте свій основний стиль. Він залежить від того, чим ви займаєтеся більшу частину часу.
  3. Після того, як ви точно сформуєте поняття свого стилю, переходьте до збирання капсул для весни, літа, осені та зими. Ну і за потребою – для ділових та культурних заходів тощо. Коли ви складаєте капсули, орієнтуйтеся на формулу в першому розділі. До речі, в межах однієї капсули у вас може бути 10-15 речей, які можна вільно комбінувати між собою.
  4. Радимо вам також дізнатися все про актуальні тренди. Можливо, якісь модні речі вам захочеться докупити. Важливо, щоб у кожній капсулі був і брендовий одяг. Наприклад, від Karl Lagerfeld. Речі від цього модного будинку є поєднанням вишуканої естетики та повсякденної зручності.

Які помилки найчастіше припускаються при створенні капсульного гардеробу?

Нагадаємо, що головне правило при доборі образів: аутфіт повинен підкреслювати ваші переваги та приховувати недоліки.

  1. Орієнтація на інших людей. Багато хто намагається скопіювати стиль улюблених зірок, друзів чи знайомих. Але суть у тому, що речі потрібно вибирати з урахуванням ваших особливостей. Які кольори, фасони, дизайни вам найбільше личать? Також треба враховувати тип фігури та зростання.
  2. Занадто багато звичайних або, навпаки, брендових речей у капсулі. В одній капсулі стилю кежуал достатньо мати 1-2 брендові речі. Придбати різні предмети одягу та аксесуари можна за посиланням https://answear.ua/m/karl-lagerfeld.
  3. Надмірно різнокольоровий гардероб. Важливо, щоб речі з однієї капсули можна було легко поєднувати за кольором. А надто яскраві, строкаті речі не завжди є універсальними. Краще віддавати перевагу нейтральним відтінкам.
Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.