Види тепловізорів

Тема: Оптичні прилади  |   Дата: 04.08.2023

Виготовленням потужних та передових тепловізорів, що є зручними у використанні, займається безліч компаній з різних куточків світу. Зрозуміло, що більшість з них мають амбіцію стати володарями виробів від світових гігантів, які розробляють та виготовляють оптичні пристрої, переважно з країн Заходу, Японії, Кореї, США тощо. Однак, останніми десятиліттями почали як гриби після дощу з'являтися бренди з Китаю, Прибалтики, Східної Європи, Індії, України та інших країн, якість продукції яких не поступається аналогам відомих компаній. Саме тому розумно приділити увагу цим "новоспеченим" брендам та, водночас, зекономити кошти завдяки більш доступним цінам виробників.

Існує безліч різновидів тепловізійних приладів: приціли, монокуляри, біноклі та надставки.

Тепловізійні приціли

Маленькі, ергономічні, з мінімальною вагою та розмірами - ідеальний варіант для монтажу на вогнепальну зброю, зокрема снайперські гвинтівки, які обладнані спеціальною платформою. Такий пристрій може значно змінити можливості всіх типів зброї та використовуватися як універсальний засіб спостереження з можливістю запису зображення. Сьогодні він все частіше використовується під час бойових дій та операцій для пошуку та враження ворожої цілі на великій відстані.

Тепловізійні монокуляри

Найпоширеніший тепловізор, який використовують бійці на передовій та під час тактичних дій. За своєю зовнішністю він нагадує звичайний денний монокуляр, за допомогою якого можна одним оком з прихованої позиції спостерігати за діями противника. Маленький розмір і легка вага виключають будь-яке навантаження під час експлуатації та перенесення, його можна використовувати однією рукою, не відчуваючи дискомфорту.

Тепловізійний бінокль

Ефективний інструмент з парними окулярами, за допомогою якого можна стежити за ситуацією в будь-яку годину доби та при різних погодних умовах одночасно двома очима. Вага трохи більша, ніж у монокулярного приладу, але можливості від нього розширюються. Додатково завдяки цифровим дисплеям у сучасних пристроях навантаження на зоровий апарат значно зменшується, і не виникає відчуття втоми. Плюс до цього - можливість синхронного перегляду та відповідність особливостям людського зору, оскільки для кожної людини важливо отримувати інформацію через обидва очі однаково та одночасно.

Тепловізійні насадки

Оптимальний вибір для установки перед оптичними прицілами. Швидко та просто кріпляться на різні види вогнепальної зброї завдяки планкам, і відмінно справляються з завданнями в темний час доби. До переваг цього пристрою також слід віднести легкість та зручність у керуванні, з якою справиться навіть новачок, наявність потужного сенсора, що дозволяє миттєво виявляти теплові об'єкти, а також високу стійкість до механічних пошкоджень та віддачі від великих калібрів.

Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.