Контакти

Фактична адреса:
79024, м. Львів, вул. Ковельська, 37
Телефони:
Хочете співпрацювати з цією компанією?
Дивіться відгуки

ХРАМ ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОГО, УАПЦ

Контакти

Фактична адреса:
79024, м. Львів, вул. Ковельська, 37
Телефони:
Хочете співпрацювати з цією компанією?
Дивіться відгуки

Контакти

Фактична адреса:
79024, м. Львів, вул. Ковельська, 37
Телефони:

Діяльність

У недільні і святкові дні відбуваються Св. Літургії, і у вечері вечірня і молебень, або акафісти, а напередодні служиться всенічна (вечірня і утрення).

Зорганізовано дорослий хор і намагаємося створити дитячий.

Активно діє осередок Львівського ставропігійного братства Св. Ап. Андрія Первозванного.

Інформація

Початком створення парафії є 1938 рік, коли мешканці Знесіння (так називається ця частина Львова, від с. Знесіння, що колись було тут розташоване), на подарованій родиною Гуменецьких землі, заклали фундамент під п’яти купольну дерев’яну церкву. Проте, через початок Другої Світової війни у 1939 році, за проектом Василя Нагірного (1885 - 1951), спорудили лише капличку. А у після воєнні часи радянська влада все зробила, щоб люди не перебудували капличку на церкву. Та навіть у часи хрущовського наступу на церкву, а саме у 1961 році, храм закрили, а у приміщенні церкви відкрили автотранспортне підприємство. До того часу парафію обслуговували о. Стефан Кременецький (1907 - 1982) і о. Іван Могиляк (1920 - 1986).

Лише із відновленням незалежності України і відродженням Української Автокефальної Православної Церкви, у 1991 році, стараннями людей і о. Мирослава Максимовича капличку повернули релігійній громаді. У скорому часі, на Парафіяльних Зборах було вирішено перебудувати каплицю на церкву. Багато зусиль і коштів було покладено, щоб здійснити задумане. Допомагали усі. З Божою допомогою повстав прекрасний храм. У сусідніх селах і церквах віднайшли свої духовні реліквії. Скажімо, із с. Голосковичі Бродівського району повернули наш іконостас, із храму Св. Параскеви - П’ятниці (Львів) - кивот із образом Пресвятої Богородиці. А освятив церковцю і відправив першу Св. Літургію на свято Преображення Господнє 19 серпня 1993 року Святійший патріарх Київський і всієї України Димитрій. Так це свято стало для нашої парафії Престольним празником.

Загальна площа складає 500 кв. м , а висота разом із куполом 30 м. У 2006 році, на прохання громади, Львівська Міська Рада прийняла рішення про відселення двох сімей які жили у будинку на церковному подвір’ї, а будинок передати у власність релігійної громади. Зараз будинок перебудований і відремонтований. Але щоб завершити і з’єднати усі будівлі у єдиний комплекс, у 2010 році нами були розкопані решта старих фундаментів (закладених у 1938 році) їх відремонтовано і стараннями родини п. Василя Бацика закладено нові, для спорудження дзвінниці і каплички (як показано на ескізних малюнках). Цю роботу благословив Високопреосвященіший митрополит Львівський Макарій, звершивши 22 серпня 2010 року Святу Літургію у храмі, і освятивши наріжний камінь цих споруд.

Рубрики

Оновлення даних: 05.04.2022 року
Щоб змінити інформацію про компанію увійдіть в кабінет Вхід в кабінет
Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.