Ринопластика: у яких випадках процедура ефективна

Тема: Медицина  |   Дата: 25.04.2024

Сфера пластичної хірургії має сотні можливостей та пропозицій, але унікальна тим, що пацієнт завжди приходить та обирає шлях до своєї досконалості. Тут діагнози замінюються наявністю дефектів, а після операції пацієнт гарантовано виглядає краще, з мінімальними рубцями та швами.

У питанні корекції форми носа та його параметрів трапляється абсолютно така сама «магія». Ринопластика носа допоможе вам підкоригувати свій зовнішній вигляд та відновити нормальне дихання. Чоловіки та жінки спочатку самостійно визначають естетичні показання до операції, а потім пластичний хірург планово призначає поетапне проведення хірургічного втручання.

Коли йти до лікаря?

Проведення ринопластики може переслідувати три головні цілі:

  • естетичну;
  • реконструктивну або посттравматичну;
  • фізіологічну.

Кожна з них має низку супутніх показань до корекції форми носа.

  1. Зовнішні дефекти носа можуть з'являтися через горбинку носа, викривлену спинку, широкий кінчик, асиметричні ніздрі, опуклу колумеллу, широкі крила носа.
  2. Наслідки травм часто призводять до переломів кісткових тканин, пошкодження хрящів, ударів м'яких структур та рубців на шкірі.
  3. Порушення анатомічної будови носа як уроджені, так і набуті впливають на виконання головної його функції — дихальної, тому його повноцінне відновлення є головною метою проведення операції.

Важливі моменти!

Ринопластику з естетичною метою можна запланувати у будь-який зручний час для пацієнта та хірурга після здачі всіх необхідних аналізів та підготовки до операції.

Посттравматична ринопластика зазвичай проводиться не відразу в день отримання травми, а через 2-3 місяці після. За цей час пошкоджені тканини гояться, і хірург має проміжну картину з якою вихідною формою носа та дефектами йому доведеться працювати.

Ринопластика з елементами септопластики для відновлення носового дихання проводиться лише за відсутності будь-яких запальних захворювань. Це важливо для того, щоб не погіршити ситуацію та не спровокувати поширення інфекцій на верхні дихальні шляхи.

Результати ринопластики

Хірургічна пластика носа має одну дуже вагому особливість — проводячи корекцію лише однієї частини тіла, можна змінити зовнішність до невпізнання. Оскільки ніс розташований у центральній зоні обличчя, його перетворення значно впливає на картину загалом:

  • риси обличчя набувають симетричності, гармонійності та виразності;
  • ніс підкреслює профіль та анфас;
  • забирається увага з дефектів зовнішніх структур.

Важливо відзначити, що ніс не втрачає міцності і не стає крихким після ринопластики, але, як і до операції, його потрібно берегти і вкотре не піддаватися механічним впливам.

Пару годин операції, 2-3 тижні реабілітаційного періоду та попереду лише щасливі моменти з новою формою носа, яка зберігається у пацієнтів назавжди!

Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.