Контакти

Фактична адреса:
79005, м. Львів, вул. Кирила і Мефодія, 8
Телефони:
Хочете співпрацювати з цією компанією?
Дивіться відгуки

ФІЗИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЛНУ ІМ. ІВАНА ФРАНКА

Контакти

Фактична адреса:
79005, м. Львів, вул. Кирила і Мефодія, 8
Телефони:
Хочете співпрацювати з цією компанією?
Дивіться відгуки

Контакти

Фактична адреса:
79005, м. Львів, вул. Кирила і Мефодія, 8
Телефони:

Діяльність

На факультеті функціонує шість кафедр: теоретичної фізики, експериментальної фізики, фізики металів, астрофізики, загальної фізики, фізики твердого тіла, які забезпечують викладання фізики не лише на фізичному, але й на хімічному, біологічному, геологічному, географічному, механіко-математичному факультетах та факультеті електроніки.

Викладачі факультету ведуть заняття у Природничому коледжі. Всі кафедри очолюють доктори фізико-математичних наук. Сьогодні на факультеті працює 15 професорів, докторів фізико-математичних наук та 22 доценти, кандидати фізико-математичних наук.

Навчальний процес на факультеті передбачає насамперед глибоке і фахове вивчення фізики, вищої математики, інформатики, програмування, а також гуманітарних дисциплін, зокрема, іноземних мов. Підвищення якості навчання, оновлення матеріальної бази, створення методичного забезпечення, написання й видання підручників є пріоритетними в нинішній діяльності колективу факультету.

Інформація

У Львівському національному університеті імені Івана Франка фізику викладають вже більше 230 років. Тут навчалися та працювали такі видатні вчені, як М. Смолуховський, Л. Інфельд, В. Міліянчук, Я. Дутчак, М. Бродин, І. Юхновський, І. Вакарчук. Серед випускників факультету є відомі академіки і члени-кореспонденти НАН України, керівники вищих навчальних закладів і наукових установ, зокрема І. Юхновський, Ю. Фрадкін, М. Бродин, І. Вакарчук, І. Мриглод, І. Стасюк, З. Назарчук, М. Головко, Ю. Рудавський, М. Ваків та інші.

Державними преміями в галузі науки і техніки України нагороджено Я. Дутчака, В. Прохоренка (1983 р.), Р. Луціва, Є. Левіна (1984 р.), М. Пашковського, В. Савицького (1986 р.), І. Вакарчука (2000 р.), Й. Стахіру (2001 р.)

Сьогодні фізичний факультет – потужний центр науки і освіти , відомий своїми учнями і їхніми працями не тільки в Україні і Європі, але й в усьому світі.

Рубрики

Про компанію

Керівник:
Якібчук Петро Миколайович — декан
Оновлення даних: 26.04.2019 року
Щоб змінити інформацію про компанію увійдіть в кабінет Вхід в кабінет
Поділіться інформацією в соцмережах
Зареєструйте свою компанію на DLAB
Це допоможе підвищити рейтинг сайту в пошуковій видачі, на порядок збільшити відвідуваність свого сайту, залучити нових клієнтів у бізнес та надасть багато інших переваг перед конкурентами.